Over ons

Wij zijn bezorgde buurtbewoners  uit de directe omgeving, maar ook uit de omringende wijken Klapwijk en Ackerswoude.  Binnen een straal van 500 meter staan er heel wat bedrijfswoningen en burgerwoningen, waar meer dan 50 kinderen wonen.  De nieuwe wijk Ackerwoude staat op een 1 kilometer afstand. Het is naief om te denken dat zij geen last zullen hebben van fijnstof. Het ligt er maar helemaal aan hoe de wind waait.

Allereerst zijn wij heel laat op de hoogte gesteld en eisen dat we meer tijd krijgen om deze centrale te onderzoeken. Dat is ons recht. Tevens maken wij ons natuurlijk zorgen over de volksgezondheid met de komst van deze tijdelijke niet duurzame vervuilende centrale. Want ondanks de filters  worden er nog veels te vaak te hoge concentraties fijnstof gemeten (bij reeds bestaande & vergelijkbare installaties). Zie elders op de website.

We hopen heel erg dat u ons steunt. In de vorm van een bezwaarschrift, in de vorm van het tekenen van de petitie. Want denk wel, deze industrieele centrale komt  op een agrarische bestemming.  Woont u dus in een groene omgeving elders in Pijnacker, dan kunt u er ook mee te maken krijgen. Het past volgens de gemeente nl gewoon in het bestemmingsplan!  Dit is biomassacentrale nr 1. Hoeveel  volgen er nog?